Podcastepisoder

Griseindustriens hemmeligheter – bak fasaden med Norun Haugen

Sommeren 2019 ble vi tatt med på innsiden av kjøttindustrien gjennom brennpunktdokumentaren Griseindustriens hemmeligheter. Bilder av vold, vanskjøtsel og regelrett mishandling sjokkerte hele Norge. Men er dette resultatet av enkeltbønders handlinger, eller et system ute av balanse? Ukas gjest mener at det helt klart er det siste, og vil i denne episoden dele hvorfor.

I denne episoden har jeg besøk av Norun Haugen som i 5 år gikk undercover for å dokumentere hvordan norske produksjonsdyr egentlig behandles. Hun mistenkte nemlig at det var noe som skurra, da hun gjentatte ganger ble avvist i sine forsøk på å besøke norske slakterier.

Norun deler sine erfaringer fra innsiden av kjøttindustrien, og tanker rundt årene som undercover. Vi snakker også om hvilke tiltak Norun mener må til for å løfte dyrevelferden, hva som motiverer henne til å jobbe for dyrene og forholdet hennes til landbruksnæringa.

Norun har etter dokumentaren mottatt en rekke priser, deriblant Fritt Ords Honnør-pris og Subjektprisen for Årets stemme.