Økologi, business og grønnsaker med Marte fra Markedhagen på Dokka

I denne episoden er Marte fra Markedshagen på Dokka på besøk! Hun deler hvorfor hun som biolog har valgt å flytte til Dokka for å dyrke grønnsaker, hvorfor maten vi spiser har enorm betydning for verden rundt oss og hvordan vi må tenke muligheter og ikke begrensninger. Marte snakker også om betydningen av å tenke økologi i landbruket og hvorfor vi må tenke helhetlig rundt miljøproblemet, og ikke bare på klima.

Marte jobber til daglig med kartlegging av biologisk mangfold og driver Markedshagen på Dokka, der hun dyrker 40-50 ulike grønnsaker til eget bruk og salg. Hun er lidenskapelig opptatt av sammenhengen mellom mat og miljø, og ble i 2020 kåret til en av Dagens Næringslivs ledestjerner under 30. Marte brenner for at maten skal være rettferdig, miljøvennlig og sunn, noe hun mener man oppnår ved å spise mest mulig kortreist og i sesong.