
Cider, bærekraftig turisme og verdien av kulturelt mangfold
I denne episoden har jeg reist til Balestrand for å snakke med Eli-Grete Høyvik. Der driver hun Ciderhuset sammen med familien sin. Ciderhuset står bak merket Balholm og flere prisvinnende cidere, og tar imot turister til restauranten og gårdsbutikken og for omvisninger for de som er nysgjerrige på håndtverket bak ciderne deres.
Eli-Grete forteller oss i denne episoden hva cider er, og om cidertadisjonene i Sogn. Vi snakker også om alkohol og hva Eli-Grete tenker sunn drikkekultur er.
Hun deler også sine tanker rundt bærekraftig turisme, og hvordan det å drive en virksomhet med lokal forankring skaper levende bygder med ringvirkninger for hele lokalsamfunnet. Eli-Grete og familien jobber også tett med mange ulike kulturer, og vi snakker om verdien av å ønske kulturelt mangfold velkommen fremfor å møte den med frykt og skepsis.
Episoden er laget i samarbeid med Norges vel.

