Podcastepisoder

Det regenerative matsystemet – helse i alle ledd

I denne episoden har jeg med meg to skikkelig fine mennesker som på hver sin måte er eksperter på det regenerative matsystemet. 

Tore Jardar Wirgenes er bonde, og driver regenerative Virgenes gård. Der har de filosofien om at regenerativ matproduksjon handler om å bygge gode økosystemer i et helhetsperskektiv. Og at det som er bra for naturen er bra for helsa vår.

Gjest nummer to er Marit Kolby, som jeg har hatt på podden tidligere. Hun er en fantastisk formidler, og står  blant annet bak noen av de mest populære episodene mine. Hun er ernæringsbiolog, underviser i ernæring på Bjørknes høyskole, og er en ivrig forkjemper for et råvarebasert kosthold. Du finner henne blant annet på instagram under @marit_kolby.

Vi snakker om det det sunne matsystemet og EnHelse-prinsippet. Altså denne tanken om at jordas helse, økosystemets helse, dyras helse og vår helse henger tett, tett sammen. 

Vi snakker også om hvorfor Tore Jardar produserer økologisk mat, mens Marit velger å spise den, og ikke minst hva alternativet innebærer, nemlig store mengder sprøytemidler. Både fra et ernæringsperspektiv og fra bondens perspektiv. 

Episoden er sponset av økologisk.no.