Podcastepisoder

Er det plass til fiskehandleren på torget?

“Bruk oss i dag, det er ikke sikkert vi er her i morgen”.

Budskapet henger på skilt og plakater i små butikker, kafeer og restauranter rundt om i landet, og vitner om en vanskelig tid. Spesielt de små og mellomstore bedriftene har fått kjenne på konsekvensene av corona. 

I denne episoden har Caroline besøk av Hildegunn Foldnes, også kjent som “Hildegunn på Torget”. Hun er den eneste kvinnelige Torghandleren på Fisketorget i Bergen, og har stått der i mer enn 20 år. Hun brenner for å gi kundene fersk, kortreist sjømat og at Fisketorget skal være et kvalitetsstempel og en ære for byen.

Hildegunn forteller i denne episoden historien om hvordan det er å være fiskehandler på torget med et stadig økende press utenifra, hvordan hun tilpasser seg endringer, og hvilke utfordringer hun har møtt gjennom mange år på torget. For det er ikke lett å være liten, verken før corona, eller akkurat nå. 

Hun deler også tanker om hva bærekraftig fisk er, hva som skjer med fisken før den kommer på tallerken og hvorfor hun mener det bør bli kortere avstand mellom fisker og forbruker. Episoden er laget i samarbeid med Norges vel.