
Kniv, sjel og gaffel – Hvordan former maten verden vi lever i?
Har du tenkt over hvordan maten vi spiser har forma verden vi lever i? Eller matens rolle for å skape og bryte opp sivilisasjoner?
I denne episoden har jeg med meg skribent, samfunnsdebattant og forfatter Andrew Kroglund. Han har blant annet vært daglig leder for Regnskogfondet og WWF, informasjonssjef i Utviklingsfondet, og skrevet boka Kniv, sjel og gaffel.
Andrew deler i denne episoden hvordan maten og jordbruket har vært med å forme samfunn opp gjennom historien, hvordan måltidet i alle tider har vært viktig som samlingspunkt og hva som har lagt grunnlaget for det matsystemet vi har i dag.
Vi snakker også om betydningen av å koble oss på naturen igjen for å få matsystemet tilbake i balanse, og hva vi kan lære av verdens urbefolkninger.
Denne episoden er sponset av økologisk.no og har du lyst til å komme i kontakt med meg så finner du meg nå på instagram under @caroline.alum.solberg, på bakmaten.no og på mail caroline@bakmaten.no.

