Om

Hei! Jeg er Caroline, og det er jeg som står bak podcasten Bak maten. Jeg forsøker sammen med aktuelle gjester å utforske hva bærekraftig mat- og landbruk kan se ut som. Hver uke dukker vi ned i nye temaer, uten å gjøre det for avansert. Jeg ønsker at alle som spiser mat kan ha glede av å lære mer om mat og matproduksjon gjennom podcasten.

Min bakgrunn
Etter to år som trainee på landbrukets hus i Oslo opplevde jeg et møte med en næring som var litt satt, og som hadde en del etablerte sannheter. Jeg skapte derfor «Bak maten» for å utfordre en del av disse sannhetene og løfte frem andre og uavhengige stemmer. Podcasten er et sted man kan finne nyansert og uavhengig kunnskap om mat og landbruk.

Av formell utdannelse har jeg en bachelor i plantevitenskap og en mastergrad i agroøkologi fra NMBU i Ås. Jeg har i tillegg studert utviklingsstudier, kulturpsykologi og flerkulturell forståelse, og gjort feltarbeid i blant annet Nicaragua, Kina, India og Bali. Jeg har også bodd og jobba på en biodynamisk Camp Hill-gård i England, vært koordinator i matutvalget i Spire og jobba i salatbar.

Jeg har derfor en sammensatt bakgrunn med veldig mange ulike innganger til mat og landbruk, som har gitt meg mange ulike perspektiver på faget mitt. Dette har gitt meg et stort nettverk og et godt helhetlig bilde på hva bærekraftig mat og landbruk kan se ut som. Podcasten er min måte å utforske dette videre, og dele det jeg tenker er viktig at «folk flest» vet om maten og matproduksjonen vår.

Bak maten – en podcast om bærekraft
«Bak maten med Caroline» er en forlengelse av «Bak maten – en podcast om bærekraft», som jeg lagde da jeg jobba som trainee hos Norsk Landbrukssamvirke. Denne podcasten ligger der man finner podcaster, men her kommer det ingen nye podcaster. «Bak maten – en podcast om bærekraft» ble nominert til matprisen for årets formilder i 2019.