Om

Hei! Jeg er Caroline, og det er jeg som står bak podcasten Bak maten. Jeg forsøker sammen med aktuelle gjester å utforske hvordan et bærekraftig mat- og landbruksystem kan se ut som. Hver uke dukker vi ned i nye temaer, uten å gjøre det for avansert. Jeg ønsker at alle som spiser mat kan ha glede av å lære mer om mat og matproduksjon gjennom podcasten.

Min bakgrunn
Av utdannelse har jeg en bachelor i plantevitenskap og en mastergrad i agroøkologi fra NMBU i Ås. Jeg har i tillegg vært innom utviklingsstudier, kulturpsykologi og flerkulturell forståelse. Gjennom studier og jobb har jeg gjort feltarbeid, og/eller vært på studieturer i Sveits, Nicaragua, Kina, India og Bali og lært om kultur og landbruk der. Jeg har også bodd og jobba på en biodynamisk Camp Hill-gård i England og vært koordinator i matutvalget i Spire.

Etter studiene ble jeg ansatt som trainee på landbrukets hus i Oslo, hvor jeg jobba med næringspolitiske spørsmål, utredninger og organisasjonsarbeid. Etter to år satt jeg igjen med masse verdifull erfaring og kunnskap om en fantastisk, men også litt satt næring. Jeg skapte derfor «Bak maten» for å utfordre en del av det jeg opplevde som etablerte sannheter, og løfte frem andre og uavhengige stemmer. Podcasten er derfor et sted man kan finne nyansert og uavhengig kunnskap om mat og landbruk. Jeg samarbeider ofte med næringa, men gjør det alltid på min måte.

Jeg har gjennom de siste 10 årene fått mange og ulike innganger til temaene mat og landbruk, som har gitt meg et unikt perspektiv på faget mitt. Det har også gitt meg et stort nettverk og et godt helhetlig bilde på hva bærekraftig mat og landbruk kan se ut som. Podcasten er min måte å utforske dette videre på, og dele det jeg tenker er viktig at «folk flest» vet om maten og matproduksjonen vår.

Har du lyst til å bli enda bedre kjent med meg? Sjekk ut denne episoden:

Bak maten – en podcast om bærekraft
«Bak maten med Caroline» er en forlengelse av «Bak maten – en podcast om bærekraft», som jeg lagde da jeg jobba som trainee hos Norsk Landbrukssamvirke. Denne podcasten ligger der man finner podcaster, men her kommer det ingen nye episoder. «Bak maten – en podcast om bærekraft» ble nominert til matprisen for årets formilder i 2019.

Min kontaktinformasjon finner du her.